Investor vypočul pripomienky mesta a obyvateľov, benzínku postaví ďalej

08.02.2014 Liptovský Mikuláš

07.02.2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Liptovskomikulášska radnica vstúpila do rokovaní so súkromným investorom, ktorý plánuje na parkovisku hypermarketu v mestskej časti Palúdzka výstavbu malej čerpacej stanice. Po minuloročných námietkach dotknutých obyvateľov a návrhoch mesta investor upravil jej umiestnenie.
Pozmenený projekt výstavby čerpacej stanice prezentoval investor na verejnom prerokovaní s obyvateľmi mesta vo štvrtok 6. februára. Tí namietali najmä nedostatočnú vzdialenosť medzi rodinnými domami a telesom čerpacej stanice či úbytok predelovej zelene. „Tieto pripomienky sme vzali do úvahy. Na rozdiel od pôvodného návrhu, ktorý zaberal 4,5 metra z trávnatej plochy v blízkosti ulice Demänovská cesta, nová verzia návrhu počíta len so 45 centimetrami z tejto plochy a zabraním väčšej plochy parkoviska,“ vysvetlil architekt Andrej Drgoňa, zástupca investora.
Obyvatelia mestskej časti Palúdzka vyjadrili obavy aj zo zvýšenej frekvencie áut a rušenia nočného pokoja. Investor vysvetlil, že čerpacia stanica tohto typu s jedným obojstranným stojanom nepokryje takú intenzitu áut, akej sa obyvatelia obávajú. Hypermarket chce jej výstavbou rozšíriť v prvom rade služby pre svojich zákazníkov. „Ani rušenie nočného pokoja, napríklad dopĺňaním pohonných hmôt, neprichádza do úvahy, nakoľko stanica bude v prevádzke len počas otváracích hodín hypermarketu,“ dodal A. Drgoňa.
„Som rád, že investor vypočul naše návrhy na zlepšenia napriek tomu, že stavia na súkromnom pozemku a zákon aj územný plán mesta mu povoľujú tento druh výstavby v danej lokalite,“ uviedol primátor mesta Alexander Slafkovský. 
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región